Tuesday, August 3, 2010

Omalooming


Taigen:
7 muna
7 sl suhkrut

7 sl jahu
50g sarapuupähkleid
1 tl soodat

Šokolaadi kreem:
40 g šokolaadi
200 ml vahukoort
3 tk munakollast
2 sp suhkrut
3 sp tärklis
3 tk zelatiini lehte

Vahukoore kreem:
200 ml vahukoort
3 sp suhkrut
                                                                   2 tk zelatiini lehte

VALISTAMINE:

Taigen: mikserda munad suhkruga tugevaks vahuks ning seejärel lisa jahu mis on  soodaga segamini segatud, sega segu tasakesi, edasi lisa segule hästi peeneks purustatud pähklid. kalla taigen lahtikäivasse vormi ning pane 180 kraadisesse ahju umbes 20-25 minutiks.

šokolaadi kreem: kalla vahukoor, munakollased ja suhkur potti ning kuumuta tasasel tulel aga ära lase keema, lisa tärklis ning sega et segu põhja ei kõrbeks ning eemalda pott tulelt ja pane kuuma segu sisse šokolaad sulama ning sega seni kuni sokolaad on ära sulanud. Pane zelatiini lehed 10 minutiks küla vette ning seejärel pane zelatiini lehed potti ning sulata potis zelatiin vedelaks ja kalla šokolaadisegule, segu pidevalt segadese zelatiin ei läheks tükki

vahukoore kreem: vama vahukoor ja suhkur nõusse ning vahusta. hoia zelatiini lehti küme min külas vees ning seejärel sulata zelatiin tasasel tulel vedelaks ja vakka vahukoore segule, segu tasakesi segades.

lõika saadud saiapõhi kolmeks kahe kihi vahele määri sokolaadi kreemining peale pane vhukoore kreem ning kaunistamaks kooki riivi vahukoore kreemile šokolaadi ning seejärel pane kook 1-2 tunniks külmkappi.

No comments:

Post a Comment